Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 30. september 2022

Husalarm

Info om husalarmer

Op mod hver tredje dansker har haft indbrud eller oplevet forsøg på indbrud, og ifølge Danmarks Statistik er mængden af grov kriminalitet i forbindelse med indbrud desværre en stigende tendens. Med grov kriminalitet menes hjemmerøverier, hvor enlige eller familier bliver udsat for fysiske overgreb. Det er derfor ekstremt vigtigt, at man tager sine forholdsregler og gør arbejdsbetingelserne for indbrudstyven ekstra besværlige, hvilket heldigvis kan opnås ved hjælp af en husalarm.

Det giver ro i sindet at vide, at der bliver passet på hjemmet, både når man er ude og hjemme, hvilket også er grunden til, at stadig flere danskere investerer i en husalarm. En investering i en husalarm er nemlig en investering i din og din families sikkerhed.

Hvad er en husalarm?

En husalarm er et system, designet til at afsløre ulovlig indtrængen i en bygning eller på et område. Husalarmer anvendes i bolig-, erhverv,- og industriområder, til beskyttelse mod indbrud eller skade på ejendom, såvel som personlig beskyttelse mod ubudne gæster.

husalarm

Hvilke funktioner har en husalarm?

Hvis du overvejer at anskaffe en husalarm, skal du vide, at den i høj grad kan tilpasses dine behov og individuelle ønsker. Dette er muligt, idet den teknologiske udvikling har gjort det muligt at få mere individualiserede husalarmer, så du kan få en boligalarm med alt det udstyr, du kunne tænke dig.

Husalarmer er altså ikke længere bare en husalarm, men derimod en alarm med et varierende antal sensorer alt efter størrelsen på dit hus, og med f.eks. brand-, røg- eller panikalarm. Der er næsten ikke dét, en husalarm ikke kan klare, når vi taler om beskyttelse af dit hus.

De mest almindelige funktioner i en husalarm er følgende:

  • Central med sirene

    Husalarmen er typisk tilknyttet en centralenhed med sirene, når du anskaffer en ny husalarm. Denne placeres sædvanligvis i din entre eller dit bryggers, så den er nemt tilgængelig.

  • Betjeningspanel

    I forbindelse med centralenheden får du adgang til husalarmens betjeningspanel. Ved hjælp af betjeningspanelet, kan du betjene din husalarm og se historik, til- og frakoblinger, samt oprette nye brugere og koder.

  • Trådløs rumsensor

    En rumsensor vil sædvanligvis blive placeret et centralt sted i dit hus, og jo større hus du har, desto flere rumsensorer bør du købe til husalarmen. Hvis du har katte eller hunde, kan du med fordel vælge en rumsensor der tillader husdyr på til 30 kg., så de stadig kan færdes frit i hjemmet uden at aktivere alarmen.

  • Dørkontakt

    Der vil som udgangspunkt kun blive installeret én åbningskontakt i din hoveddør, men du kan frit tilkøbe yderligere sikringer til døre eller vinduer. Husalarmen aktiveres først, hvis udefrakommende forsøger at trænge ind i dit hus.

  • Fjernbetjening

    De nyere husalarmer kan nemt slås til og fra med ét enkelt tryk på en fjernbetjening.

  • Skilte

    Ved opsætning af en husalarm, vil der ligeledes blive opsat skilte, da de har en forebyggende effekt i forhold til indbrud. Man kan sædvanligvis få opsat alle de skilte man ønsker, når man køber en husalarm.

Udover de helt almindelige funktioner, kan man vælge at tilkøbe yderligere funktioner til husalarmen, såsom:

  • Advarsel om brand
  • Advarsel om vandudslip
  • Advarsel om kulilteudslip
  • Advarsel om naturgasudslip
  • Videoovervågning
  • Kontaktpunkter på vinduer
  • Zoneinddeling af hjemmet

Hurtig og nem installation af husalarmer

De fleste personer tror, at det er besværligt at installere en husalarm, men det er faktisk langt mindre komplekst end som så - især hvis du inden installationen af din husalarm har afdækket dine behov. Før installationen skal du finde ud af, hvilken husalarm der bedst passer til dine behov - både funktionsmæssigt og økonomisk.

Det er ikke nødvendigvis de dyreste husalarmer, der er de bedste, så indhent derfor tilbud fra en række forskellige forhandlere, og tjek herefter hvilken husalarm der passer bedst til dig og din situation.

Hos nogle forhandlere kan du tilkøbe installationen, så du ikke selv behøver løfte en finger, men blot nyde følelsen af at have et sikkert hjem. Afhængig af omfanget af funktioner, kan du dog sagtens selv installere din husalarm.

udsat hus

Husalarm med og uden abonnement

Hvis du vælger en husalarm uden abonnement, får du ingen udrykning. Langt de fleste finder udrykningen overflødig, fordi vagtselskabet alligevel først ankommer, når tyvene er over alle bjerge. Man bør dog ikke undervurdere en husalarm med abonnement, da det ofte kan virke mere betryggende at vide, at det er et professionelt vagtselskab, som ankommer til hjemmet.

Du skal også huske, at et alarmsystem uden abonnement betyder, at du selv skal stå for vedligeholdelse og test af husalarmen, samt udskiftning af batterier. Batterierne i en husalarm har typisk en levetid på op til tre år, og alarmen sørger som regel for at give lyd fra sig, når den er ved at løbe tør for batteri.

Er din husalarm koblet op til en vagtcentral, behøver du ikke selv reagere, hvis husalarmen går. Her vil du trygt kunne overlade det til vagtcentralen, som vil sende professionelle vagter ud til indbruddet. Du behøver således ikke tænke på eventuelle følgevirkninger, hvis indbrudstyven stadig er i huset, eller hvordan du skal håndtere smadrede eller ødelagte døre, da alarmselskabet vil tage hånd om dette. De fleste vagtselskaber tilbyder forskellige abonnementer, så du kan tilpasse abonnementet på din husalarm til lige netop dit behov.

Husalarm

Hvad koster en husalarm?

Når du ved, hvilke ønsker du har til din husalarm, kan du hurtigt og nemt indsamle tilbud fra forskellige forhandlere. Prisen på en husalarm vil ofte variere meget, afhængigt af om du ønsker den med eller uden abonnement og hvor mange sensorer og andet udstyr, du ønsker husalarmen bliver leveret med.

Der er sjældent mange omkostninger forbundet med en husalarm uden abonnement, når du først har foretaget indkøbet og installationen. Der kan dog være et simkort med en lav månedlig ydelse, men dette er typisk den eneste udgift i forbindelse med en husalarm uden abonnement.

Hvis du derimod har investeret i en hus alarm med abonnement, skal du sædvanligvis betale en månedlig ydelse til vagtselskabet, for den ekstra sikkerhed.

Uafhængigt af dine krav til en husalarm, kan du udfylde kontaktformularen her på siden, hvorefter vi hjælper dig med at få et fornuftigt tilbud på en husalarm, der passer til lige netop dit behov.